BEFORE - AFTER " ep. 45 : Reparatie bara Volvo, un episod din multe altele expuse pe forumul comunitatii 4tuning. Proiecte incheiate cu succes.
Vezi cum o bara sparta de volvo primeste un transplant si devine ca noua AICI !!!
Totul despre tinichigerie, vopsitorie, polishare profesionala. Un blog cu sfaturi utile cu si despre caroseria masinii tale!
loading...
marți, 25 ianuarie 2011
sâmbătă, 15 ianuarie 2011
joi, 13 ianuarie 2011
miercuri, 12 ianuarie 2011
sâmbătă, 8 ianuarie 2011
E bine sa-ti polishezi masina iarna? ... dar vara?
Factorii de mediu care afecteaza conditia suprafetelor automobilului si grabesc imbatranirea lor sunt in general aceiasi: ploile acide, rasinile copacilor, gainatul pasarilor, razele UV din lumina solara, alternanta cald-frig, poluarea, bitumul si vopseaua de marcaj de pe sosele, etc.
In functie de anotimp, insa, actiunea unor factori este mult mai agresiva decat a altora sau decat de obicei.
Vara, caldura caniculara si gainatul super-acid al pasarilor de mare pot deteriora in profunzime lacul si vopseaua. Tot vara, fluidele insectelor si asfaltul incins sunt de asemenea surse de probleme.
Iarna, avem sarea si substantele imprastiate pe carosabil pentru dezghet si care lucreaza rapid in sensul deteriorarii finisajelor. Dar tot iarna avem si alternanta dramatica dintre inghet si inclazirea la un drum mai lung. Sa ne inchipuim, in acest sens, cum o picatura de apa patrunde intr-un por al vopselei cand aceasta este incalzita si, peste noapte, ingheata marindu-si considerabil volumul si actionand asupra integritatii stratului de vopsea.
Tratamentele de sezon au ca scop oferirea unui scut de protectie in primul rand impotriva factorilor cu agresivitate crescuta in anotimpul respectiv, pe langa o protectie generala.
joi, 6 ianuarie 2011
E bine sa spalam masina des iarna !!!
Mulţi consideră că aruncă banii pe fereastră dacă merg la spălătorie iarna. Fals. Nu e un moft care ţine de aspectul maşinii, ci un lucru care previne coroziunea tablei şi deteriorarea vopselei.
Este recomandată spălarea maşinii o dată pe săptămână, mai ales în condiţii de iarnă grea.
Zăpada pusă pe maşină antrenează şi diverse particule de praf, care devin abrazive, mai ales dacă se folosesc raclete dure, de exemplu. În zgărieturile fine de pe caroserie intră apă şi praf, iar îngheţul face zgârieturile zgârieturile de suprafaţă să devină adevărate puncte de formare a ruginii.
În general, caroseriile galvanizate nu au astfel de probleme, dar, în funcţie de modalitatea de deszăpezire, există întotdeauna riscuri. Spălarea la intervale regulate a caroseriei maşinii scade riscul ca murdăria să afecteze caroseria, geamurile sau blocurile optice. Nu este recomandabil ca iarna să spălaţi maşina la instalaţii automate cu perii dure, chiar dacă acest lucru înseamnă o economie de timp.
Să nu uităm că iarna se foloseşte material anti-derapant pe drumuri - în general sare. Sarea este foarte corozivă şi, dacă nu este îndepărtată cât mai repede, poate afecta serios tabla maşinii. Acest lucru este valabil mai mult în partea de sub maşină, foarte expusă, dar şi elementele suspensiei sau discurile şi etrierele de frână pot avea de suferit. Prin urmare, la spălătorie cereţi o atenţie mai mare la curăţarea maşinii pe dedesubt.
Spălarea cauciucurilor, îndeosebi a canalelor de pe banda de rulare, nu este o prostie. În şanţuri se acumulează diverse particule de praf, sare, pământ, care, dacă se tot adună în timp, afectează performanţele de aderenţă ale cauciucului, dar pot produce şi deteriorarea acestuia.
marți, 4 ianuarie 2011
Fii istet !!! Vopseste masina iarna !!!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)